Tuesday, September 23, 2014

Rutte heeft begrip...

Heb je het gelezen? Rutte heeft begrip voor de bombardementen die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd om de terroristen in Syrie en Irak te bestrijden.

Begrip.

Nederland zou de aanvallen moeten steunen met alle mogelijke middelen.  De IS terroristen  staan te dansen in de Schilderswijk en een Nederlandse extremist roept vanuit Syrie op tot aanslagen in Nederland. Dit soort mensen daar kan je niet mee onderhandelen, daar moet je hardhandig tegen optreden. Of wacht Nederland liever tot een groep extremisten weer ergens in Nederland iemand de kop afsnijden onder het roepen van A-la-snakbar? Zijn we Theo van Gogh vergeten?

Nederland moet het probleem keihard aanpakken.  Vooral in eigen land. Het is toch van de zotte dat een stelletje van die koppensneller-sympatisanten staat te protesteren in Den Haag? Wat deed de regering hier aan? Er ging iemand rond de tafel zitten met de plaatselijke Imam. Deze toonde vooral veel begrip voor de bezorgdheid van Nederland.

Inmiddels zijn al tientallen jongeren vanuit Nederland naar Syrie gereisd. De BVD dient direct hun paspoorten ongeldig te verklaren en deze personen aan te melden bij interpol en de FBI. Maar er zal wel een praatgroep van geitenwollensokken geleerden voor ze klaar staan als ze terugkomen, vol begrip voor hun beroepskeuze.

Ik verlies ondertussen mijn begrip voor het buitenland beleid wat Nederland voert, of liever gezegd, niet voert. Dronken boeren in een weiland schieten een vliegtuig vool toeristen neer en Nederland doet helemaal niets maar heeft begrip voor de moelijke situatie aldaar. Een stel extremistische idioten in Syrie roept op tot aanslagen in Nederland en Nederland doet weer niets, maar toont wel begrip dat Amerika er iets aan doet.  Een dank-je-wel zou beter op zijn plaats zijn

Het zou Nederland staan eens wat leiderschap te tonen, en niet altijd te wachten tot een ander de hete kolen uit het vuur haalt.


No comments: