Friday, May 23, 2008

Tornado

We zijn er weer! Ja klomp is een tijdje niet online geweest, erg last van zijn rug maar dat is niet door een klompvoet maar door het begin van artritis. Met andere woorden dit is een ouwe klomp!

Het weer hier is helemaal van slag, we hebben regenbuien gehad die niet zouden misstaan in een monsoon seizoen in azie, hagelbuien, sneeuw en een paar kilometer van waar deze klomp woont zelfs tornado's! De foto hiernaast werd gepubliceerd in de LA times en genomen in Riverside, een stad die even verderop ligt. De windhozen waaren de oorzaak van een trein ontsporing, een vrachtwagen die compleet van de snelweg werd geblazen, en verscheidene stroomstoringen. Ga ik eindelijk naar de nieuwe boekenwinkel die net geopend is, is het dus pikkedonker en kan je geen letter zien. Maar ja, ik denk dat ik maar blij moet zijn dat ik niet de lucht in ging!
Het regent nu weer, en het is buiten een graad of 18 a 19. Dinsdag was het nog 33 graden, het kan vriezen het kan dooien zeggen we dan maar op zijn klomps.


Klomp heeft nogal wat reacties gehad op zijn mooie pasfoto die hij hier gepost had. De woorden die gebruikt werden waren onder andere: "crimineel", "serie-moordenaar", "psychopaat" en het huis tuin en keuken - "enge man". Ja kijk, voor een pasfoto die gebruikt wordt in een document van de staat der verenigde Nederlanden zijn regels opgeschreven, die regels zijn bepaald niet makkelijk. Er staat bijna letterlijk in dat je somber en recht voor je uit moet kijken. Dat je daarbij ook een gezicht moet trekken alsof je veertien dagen zonder koffie in een kindercreche hebt gezeten staat er nou niet, maar dat aspect heb ik er als bonus ingegooid.

1 comment:

de afzender van dit bericht. said...

Olinda, 25 mei 2008


Onderwerp: magazine Holland Focus komt naar Noord Amerika

Beste Nederlandse in Noord-Amerika,

Ik zag helaas geen e-mailadres, dus leek me de enige manier jullie te bereiken via een reactie op jullie blog. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden en begrijp het als jullie dit bericht meteen verwijderen.. Ik neem contact op in verband met het magazine Holland Focus.

Holland Focus is een magazine dat in Australië en Nieuw Zeeland verschijnt. Dit magazine richt zich op de tweede en derde generatie Nederlandse emigranten (de kinderen en kleinkinderen van…). We brengen nieuws en achtergronden over Nederland en uit de Nederlandse gemeenschappen van deze landen. We laten ze kennis maken met hun wortels en met elkaar.

Uit de vele ontvangen reacties blijkt de waardering voor ons blad. Het aantal abonnees steeg naar 1500 en groeide de oplage tot 7000 exemplaren. Holland Focus is nu hét magazine over Nederland. Steeds vaker krijgen wij van onze lezers de vraag of Holland Focus ook in de Verenigde Staten en Canada verschijnt. Vaak hebben zij familie of vrienden daar wonen en hen op ons blad geattendeerd. Daarom hebben we besloten ons magazine naar Noord-Amerika uit te breiden.

Vandaar dat wij contact met u opnemen. U kent uw eigen Nederlandse gemeenschap als geen ander en vragen daarom uw hulp. U en Nederlanders in uw omgeving zijn misschien ook geïnteresseerd Holland Focus te lezen en/of kennen anderen die interesse hebben. Wij willen u daarom vragen uw leden, familie, vrienden, kennissen op de hoogte te brengen van dit nieuws. Hetzij via uw blog of op een andere manier.

Via http://www.hollandfocus.com/v2/index.php/community/north-america/108-north-america/240-hf-goes-north-america leest u meer informatie en kunt u drie eerdere uitgaven van het magazine Holland Focus bekijken. U opent het magazine met een klik op de voorpagina. Ook kan ik u informatie toesturen.

Momenteel maken wij een inventarisatie en met uw aanmelding geeft u slechts uw interesse weer. U verplicht zich tot niets. Zodra Holland Focus in Noord-Amerika voldoende belangstelling en middelen heeft, gaat het magazine van start. Wij nemen dan weer contact met u op

Vinden u en andere Nederlanders in uw gemeenschap het leuk te lezen over Nederland en de Nederlandse gemeenschappen in het land waarin u verblijft? Of willen zij zelf hierover schrijven? Mail dan naar editor@hollandfocus.com.
Zijn er mensen met een eigen bedrijf die zich hier willen promoten over heel Noord-Amerika? Mail dan naar hdemeer@hollandfocus.com.

Ik hoop dat we wat voor elkaar betekenen kunnen en een toegevoegde waarde voor Nederlandse expats kunnen zijn. Graag hopen wij spoedig uw reactie, en die van de mensen in uw omgeving, te vernemen.

Met vriendelijke groet,

(Geen ondertekening i.v.m. elektronische verzending.)

Iet Fuijkschot
Hoofdredactrice Holland Focus
editor@hollandfocus.com
Henk-Jan de Meer
Redacteur Nederland
hdemeer@hollandfocus.com