Monday, November 19, 2007

Tuintje

Allemensen het is alweer November. Het jarenplan voor onze tuin begint eindelijk vruchten af te werpen. Hier wat foto's. De eerste is een foto van mijn idiote plan om een halve cirkel van betonklinkers aan te leggen. Erg leuk, alleen klinkers zijn rechthoekig en die moet je dan zagen.

Maar uiteindelijk is het wel gelukt, ook een aantal foto's dus van het eindproduct. En inmiddels ook gras aangelegd een een maai-rand. Die voorkomt dat het gras in ons bloementuintje gaat groeien. De maairand bestaat uit een soort stoeprand-achtige betonnen blokken die ik heb ingegraven. Doordat ze kort zijn kan je er een mooi golvend randje mee maken.

Het gras ook zelf gelegd, 62 vierkante meters. Je gebruikt gewoon een krom linoleum mes voor het snijden en het gras lag dan ook binnen een uurtje of drie. We kunnen er nog niet op lopen, want we moeten het nathouden, erg nat. Het klimaat hier is gortje droog dus moeten we bewateren.

Nu gaan we eindelijk plantjes in de tuin plaatsen. Naast het huis hebben we ook nog zo'n veertig vierkante meter, hier gaan we citrusbomen plaatsen, lekker sinaasappeltjes van eigen bodem!

Maar eerst even uitblazen, want het is toch best een hoop werk geweest...




No comments: