Tuesday, September 23, 2014

Rutte heeft begrip...

Heb je het gelezen? Rutte heeft begrip voor de bombardementen die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd om de terroristen in Syrie en Irak te bestrijden.

Begrip.

Nederland zou de aanvallen moeten steunen met alle mogelijke middelen.  De IS terroristen  staan te dansen in de Schilderswijk en een Nederlandse extremist roept vanuit Syrie op tot aanslagen in Nederland. Dit soort mensen daar kan je niet mee onderhandelen, daar moet je hardhandig tegen optreden. Of wacht Nederland liever tot een groep extremisten weer ergens in Nederland iemand de kop afsnijden onder het roepen van A-la-snakbar? Zijn we Theo van Gogh vergeten?

Nederland moet het probleem keihard aanpakken.  Vooral in eigen land. Het is toch van de zotte dat een stelletje van die koppensneller-sympatisanten staat te protesteren in Den Haag? Wat deed de regering hier aan? Er ging iemand rond de tafel zitten met de plaatselijke Imam. Deze toonde vooral veel begrip voor de bezorgdheid van Nederland.

Inmiddels zijn al tientallen jongeren vanuit Nederland naar Syrie gereisd. De BVD dient direct hun paspoorten ongeldig te verklaren en deze personen aan te melden bij interpol en de FBI. Maar er zal wel een praatgroep van geitenwollensokken geleerden voor ze klaar staan als ze terugkomen, vol begrip voor hun beroepskeuze.

Ik verlies ondertussen mijn begrip voor het buitenland beleid wat Nederland voert, of liever gezegd, niet voert. Dronken boeren in een weiland schieten een vliegtuig vool toeristen neer en Nederland doet helemaal niets maar heeft begrip voor de moelijke situatie aldaar. Een stel extremistische idioten in Syrie roept op tot aanslagen in Nederland en Nederland doet weer niets, maar toont wel begrip dat Amerika er iets aan doet.  Een dank-je-wel zou beter op zijn plaats zijn

Het zou Nederland staan eens wat leiderschap te tonen, en niet altijd te wachten tot een ander de hete kolen uit het vuur haalt.


Saturday, September 20, 2014

OV Chipkaart - Het vervolg

Na mijn verhaal over de OV chipkaart heb ik inmiddels reacties gekregen van Milou Brinks
van Klantenservice OV-chipkaart, die erop wijst dat op een aantal plaatsen toch echt al met een credit kaart betaald kan worden. (De Zaanse Schans echter, station Koog Zaandijk, ontbreekt op deze lijst, en dit is toch echt een toeristen-trekker). Verder meldt ze dat als ik nog vragen heb het 0900 nummer kan bellen voor 50 cent per minuut.

Wat?  50 cent per minuut?  Om informatie te vragen over een service waar ik voor moet betalen? Dat is toch niet meer van deze tijd mensen? Geen enkel bedrijf in de Verenigde Staten die voor klantenservice geld durft te vragen, dan zijn ze binnen de kortste keren kopje onder.  O ja, wacht, OV-Chipkaart heeft geen concurrenten, het is een staats-bedrijf, een monopolie en als dusdanig kunnen ze doen wat ze willen.

Verder meldt het hoofd van de afdeling vervoersketen, Mw. Drs. M.M.J. Streefkerk-Arts mij dat per 1 augustus 90% van de automaten krediet kaarten accepteert.  Wel moet je 50 cent extra betalen voor deze "service".  O, en als je dan ook nog een wegwerp chip-kaart koopt kost dat je nog 1 euro extra. Dus voor mijn gezin is het al 4.50 duurder, alleen omdat ik niet in Nederland woon en geen chipkaart op naam heb staan.

Het mooste van het hele verhaal is echter een bericht uit de Telegraaf vandaag.  De heer Timo Huges heeft het helemaal door, de OV-chipkaart was misschien tien jaar geleden een innovatief product, maar als je de polderpolitiek met techniek laat spelen wordt het een rommeltje.  Hopelijk heeft de heer Huges verstand van zaken.  Een ding ben ik 100% met hem eens: De OV-Chipkaart is niet meer van deze tijd, is het nooit geweest ook.



Topman NS hekelt ov- chipkaart

Harry van Gelder
AMSTERDAM - „Reizen met de ov-chipkaart is soms een hele opgave en de vorm van betaling is niet meer van deze tijd.” Dat zegt NS-topman Timo Huges in deze krant. Huges, die nu bijna een jaar aan de top van de NS staat, vindt de ov-chipkaart verre van ideaal.
De felle kritiek van Huges is opmerkelijk, omdat de kaart pas in juni van dit jaar is ingevoerd. „Met kinderen of familie reizen is bijvoorbeeld een grote uitdaging. Van tevoren moet je heel veel geld op kaarten laden. Dat is niet meer van deze tijd.”